Pedreguer segueix passejant per Europa el bàsquet i la igualtat

L’Epic Basket fa parada en Portugal. L’Associació Esportiva, Cultural i Social de Carvalhais, com a soci del projecte Erasmus+ sport del programa EPIC, ha estat l’encarregada de l’organització d’aquest encontre. Les localitats de Mirandela i Carvalhais van acollir la tercera etapa de l’Epic Basket Pedreguer 2019.

Els representants de tots els països (Turquia i Itàlia, a més dels amfitrions) i la delegació de Pedreguer (amb jugadores i directius del club de bàsquet Rolser-Pedreguer, el regidor d’esports, Pepe Cabrera, i l’Alcalde, Sergi Ferrús) van començar el primer dia a Mirandela amb l’acollida per part del President de l’Escola de Comunicació, Adminstració i Turisme i posteriorment van fer una visita a l’escola.

Aquesta diada va ser l’apertura del tercer encontre transnacional del projecte Erasmus+ Sport al voltant de la igualtat d’oportunitats de gènere a través del bàsquet. La segona jornada a Carvalhais va ser la més intensa, amb un matí amb recepció per part del president del Consell local, Nelson Teixeira, i després visita a l’escola professional de la localitat.

Una conferència sobre la participació de la dona i la igualtat d’oportunitats va fer reflexionar els assistents sobre aquesta realitat. La vesprada va estar completada amb un entrenament amb els equips locals on es varen treballar conceptes sobre el bàsquet i algunes tècniques i jugades.

La ròxima parada ja serà a Itàlia i serà la clausura d’aquest programa Erasmus+ Sport que ha finançat la Comissió Europea perquè hi haja un intercanvi d’experiències i un enriquiment creuat de tots els països participants.